22 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

GRC 14 speelt gelijk in de  eerste wedstrijd van de competitie

Net als twee jaar geleden speelde GRC 14 hun eerste competitiewedstrijd gelijk en opnieuw was Nieuw Lekkerland de tegenstander. Na een moeizaam begin kwam de wedstrijd halverwege de eerste helft pas  echt op gang.

Uit de eerste corner na vijf minuten kopte Wilco van Rossem net over. De eerste gevaarlijke aanval van de gasten die wegens buitenspel werd afgefloten speelde Usmane Traoré zich goed vrij  en schoot eveneens goed in, maar stopte doelman Edward de Groot uitstekend. Een vrije trap van Marco Strik werd door een verdediger weggewerkt uit de doelmond.

Na een klein half uur had een schot van Wilco van Rossem een beter lot verdiend, echter was het opnieuw de Groot die de bal uit de bovenhoek ranselde. In diezelfde minuut kopte Marco Strik uit een corner naast en werd een vrije trap van Wesley van den Oever in paniek weg getrapt.

Na een half uur een prachtig schot van Samed Köksal welk op de paal belandde. In de tegenstoot testte Wim de Jong de vuisten van Dennis Mijdam en kopte daarna Gert Jan Stout een voorzet van rechts over. Een voorzet van Lars Kruissen kon nog net worden onderschept. Vlak voor rust kwam GRC 14 toch tegen de verhouding in op achterstand. Eerst rammelde Dennis Mijdam een prachtig schot van J Wolf uit de kruising, maar uit de corner moest hij toch zwichten toen Marc Kruiper de bal onhoudbaar in de kruising kopte 0-1.

Na rust kreeg GRC 14 al na twee minuten een enorme domper te verwerken toen Lars Kruissen duidelijk de bal speelde. Maar scheidsrechter Vink uit Oosterhout oordeelde anders en trok direct de rode kaart en moest GRC verder met tien man. Maar GRC begon ondanks met een man minder druk te zetten en dit resulteerde in de 54ste minuut tot de gelijkmaker.

GRC mocht van een meter of twintig een vrije trap nemen die door Wesley van den Oever met een geweldige trap achter doelman de Groot in de rechter benedenhoek werd geschoten 1-1. Drie minuten schreeuwde heel GRC 14 om een strafschop toen Michael van den Oever binnen de zestien werd neergehaald, maar scheidsrechter wilde opnieuw hiervan niets weten.

Nieuw Lekkerland begon de druk op te voeren en GRC moest ver terug. Zo kon Wesley van den Oever een voorzet van Wim de Jong nog net met zijn hoofd beroeren en scoorde Nieuw Lekkerland wel in buitenspel positie en werd dus terecht afgekeurd. Een kopbal van J.Wolf werd door Dennis Mijdam keurig gepakt en schoot Tonnie Stok voor open doel over, al zat daar nog wel een GRC voet aan.

De druk werd steeds groter, maar GRC wilde niet van wijken weten. Zo ging een schot van N.Brekelmans over het doel en schoot Tonnie Stok nog op de paal. Diep in blessure tijd kon ook nog een speler van de gasten vroegtijdig naar de kleedkamer. Na een bikkelharde overtreding van Lennert de Vries op Kenneth Hoeke kon ook hij met rood vertrekken.

GRC 14 behaalde dus een dik verdiend gelijk spel in een zenuw slopende wedstrijd en reist volgende week af naar Heerjansdam om te proberen om de eerste drie punten binnen te slepen.