29 september 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Onnodig verlies voor GRC 14

GRC 14 heeft zaterdag onnodig verloren bij Heerjansdam. Voor rust ging het nog redelijk gelijk, al had de thuisclub wel het betere van het spel. De thuisclub kwam wel erg gemakkelijk aan de doelpunten, mede door slecht verdedigen van GRC.

De beste kansen waren wel voor Heerjansdam. Zo gingen in de beginfase schoten van Paul Scheurwater en Thomas Oomsen naast en over. Na een kwartier was er wel de grootste kans toen de spits vrij op dook voor Dennis Mijdam  die de bal van diens voet af haalde . Een kopbal van de man van wedstrijd Mathijn Valster uit een voorzet van links ging over.

Het eerste schot op doel van GRC kant kwam van de voet van Dennis van Es op aangeven Ousmane Traoré ging echter naast. Balverlies van Evert van Herwijnen bracht Mathijn Valster in stelling, maar zijn schot ging eveneens naast. Tien minuten voor rust was diezelfde Valster wel tref zeker toen Thomas Oomsen een vrije trap mocht nemen wegens hands van Kenneth Hoeke en hij in het gerommel in het GRC doelgebied kon scoren 1-0.

Vier minuten voor rust een vrije trap voor GRC van Wesley v d Oever die door doelman Sander Schreuder in eerste instantie werd gestopt en in de rebound door Kenneth Hoeke werd over geschoten. In de voor laatste minuut kwam de Heerjansdam spits voor open doel niet tot scoren omdat hij een voorzet van rechts net niet met zijn hoofd kon beroeren.

Na rust kreeg GRC al snel een domper te verwerken toen Gert Jan Plaizier uit een corner, die door de gehele GRC defensie werd gemist, kinderlijk eenvoudig kon scoren 2-0.  Twee minuten later opnieuw een grote kans voor de thuisclub die echter door Gert Jan Plaizier werd gemist.

In de 65ste minuut verdedigde GRC opnieuw slecht uit en was het opnieuw Mathijn Valster die hier dankbaar van profiteerde  en de 3-0 op het bord bracht. Vijf minuten later was hij het opnieuw die voor de 4-0 kon zorgen na balverlies van een GRC verdediger en daarmee zijn derde van de middag achter Dennis Mijdam werkte. Nauwelijks een minuut later had hij de kans om ook zijn vierde doelpunt te maken, maar de voorzet van rechts schampte zijn hoofd.

Even later kon GRC 14 toch de eer redden toen de ingevallen Kennith Kops keurig op aangeven van Samed Koksal scoorde 4-1. Even later kon een verdediger nog net ingrijpen toen Kops op aangeven van Mike Jansen zijn tweede kans kreeg. Aan de andere kant was er een sublieme redding van Dennis Mijdam nodig om de kopbal van Louis Salacroup onschadelijk te maken.

In de voorlaatste minuut bepaalde Ricky Vroon met een geweldig genomen vrije trap de eindstand op 4-2 door de bal in de linker bovenhoek te plaatsen. Door dit onnodige verlies blijft GRC 14 op een schamel puntje staan en wacht volgende week opnieuw een lastige tegenstander. GRC speelt dan uit tegen WNC in Waardenburg.