P.T. van Veelen

Accommodatie

Onbekend

GRC 14 wint met ruime cijfers

GRC 14 heeft zaterdag gedaan wat van hen verlangt werd. Alleen was het jammer dat ook VVGZ uit bij Heerjansdam met 0-2 won, waardoor het gat toch nog steeds vier punten bedraagt. Vooral na rust let GRC zien dat het nog ergens voor strijd.

GJS begon wel wat beter aan de wedstrijd door elkaar wat beter te vinden en met iets verzorgder voetbal. Zo ging in de beginfase een schot van Ruud Bos over de lat. Drie minuten later mocht GRC de eerste corner nemen die echter niets opleverde. Een doelpunt van GRC werd wegens buitenspel afgekeurd door de goed leidende scheidsrechter Pieter Veelen uit Hardinxveld-Giessendam. Schoten van Rob van den Boom en Ruud Bos waren geen probleem voor Dennis Mijdam . Aan de andere kant stopte doelman Raymon den Haan een schot van Sem van der Stelt evenals een schot van Dennis van Es.

Een geweldige redding van Mijdam was er op een kopbal van Louis Damen. Aan de andere kant stopte doelman de Haan kopballen van Thijn van der Velden en Ousmane Traoré. Maar tien minuten voor rust kwam GRC dan toch op voorsprong toen Michael van den Oever op aangeven van Kenneth Hoeke zich goed vrij speelde en keurig binnen schoot 1-0. Drie minuten later was er opnieuw een kans voor Michael v d Oever echter ditmaal strandde hij op de keeper. In de tegenstoot redde Mijdam subliem bij een doorbraak van Quincy Bartens. In blessuretijd scoorde GRC nog een keer toen Michael v d Oever een voorzet van links doorkopte op Ousmane Traoré die keurig de 2-0 op het bord bracht.

Na rust probeerde GJS de bakens wel te verzetten, maar was het toch GRC die de doelpunten maakte. Schoten van Jan Paul Nieuwersteeg verdwenen naast het doel van Mijdam. Na een minuut of zeven was er de kans voor Michael v d Oever. Hij plaatste de bal over de keeper, maar helaas ook naast het doel. Twee minuten later opnieuw een kans voor GRC. Een pass van Joost Smits op Ousmane Traoré die alleen op doel af kon lopen, maar helaas naast schiet. Drie minuten later een vrije trap van Ricky Vroon opnieuw op Ousmane. Ditmaal liep hij de bal naast

Na een uur een inzet van Wilco van Oord welke door de keeper werd gepakt. Vijf minuten later was er een prachtige redding van de GJS doelman op een schot van Michael v d Oever uit een combinatie met Dennis van Es. In de 66ste minuut kopte Ousmane Traoré uit een corner van Ricky Vroon de 3-0 binnen. Vijf minuten werd het ook nog 4-0 na goed doorgaan van Wesley van den Oever.

GJS kon hier weinig tegenover zetten. Een schot van Sereno Latuhihin belandde op de paal. Met nog een kwartier te gaan kon Raymon den Haan een vrije trap van Wesley v d Oever nog net tot corner stompen en tikte Ousmane een voorzet van Wesley net naast. Tien minuten voor tijd werd het ook nog 5-0 toen Ricky Vroon een diepe bal op Sem van der Stelt verstuurde die de bal keurig breed gaf op Michael v d Oever die beheerst scoorde.

Een belangrijke overwinning die gemakkelijk hoger had kunnen uitvallen. Onze jongens is dan ook niets te verwijten. Alleen jammer dat VVGZ niet meewerkte en daarom het gat nog steeds vier punten blijft. In ieder geval heeft GRC hun plicht optimaal gedaan en blijven hopen dat VVGZ nog punten laat liggen en dat ze zelf dan winnen.