13 april 2019 14:30

Onbekend

GRC 14 niet opgewassen tegen koploper Sportlust’46

Na de euforie van vorige week tegen VVGZ moest GRC vandaag zijn meerdere erkennen in Sportlust’46. Door een blessure golf en daarnaast nog een geschorste speler kon GRC geen potten breken in Woerden tegen de koploper.

Voor rust kon GRC lang de nul handhaven al was Sportlust wel de betere ploeg. Na vier minuten was er al een grote kans voor Mark van der Weijden. Maar gelukkig stond zijn vizier nog niet op scherp en verdween zijn schot naast het doel. Drie minuten later was een schot van Rick Wils uit een voorzet van Deen van Embricqs een zelfde lot bezegeld en kopte een minuut later Mark van der Weijden over.

Schoten van Deen van Embricqs en Robin Demeijer leverde eveneens niets op. Alvorens GRC voor het eerst iets terug kon doen kopte Luke Molkenboer naast en ging een schot van Martijn Jansen hoog over. Hierna was er dan voor het eerst wat gevaar van GRC zijde, maar het schot van Michael van den Oever verdween in het zijnet.

Een minuut later was er de eerste corner voor GRC van Ricky Vroon die opnieuw tot een corner aan de andere zijde leidde. Deze corner van Wesley van den Oever verdween bijna ineens in het doel. Alle leek er op dat GRC de rust zou halen met een 0-0 stand. Echter in minuut 41 sloeg het noodlot toch toe toen Rick Wils geheel werd vrij gelaten en simpel de 1-0 kon scoren.

Na rust was al snel te zien dat Sportlust meer wilde. In de eerste drie minuten na rust verdwenen twee schoten van Mark van der Weijden en een schot van Sjoerd Vlasman nog over en naast. Maar in minuut vier was het wel raak. Uit een prachtige aanval over diverse schijven was het Nick Verhagen die voor de 2-0 zorgde. GRC kon hier weinig tegenover zetten.

Sportlust bleef aandringen en een goede redding van Dennis Mijdam voorkwam dat Mark van der Weijden kon scoren en uit de corner kopte Rick Wils naast. Na ruim een uur kopte diezelfde Rick Wils uit een corner van Deen van Embricqs en verdween een schot van Rick Wils naast het doel.

In de allerlaatste seconde was het invaller Patrick Lopes Martins Da Veiga die bal in de kruising liet verdwijnen en daarmee de eindstand op 3-0 bepaalde. De uitstekend leidende scheidsrechter M van Dijk liet dan ook niet meer aftrappen.

Een terechte uitslag tegen de kampioen kandidaat. Deze nederlaag was wel in gecalculeerd, alleen was het jammer dat de grootste concurrent verrassend won van SVL. Zaterdag zal GRC moeten winnen van GJS en hopen dat VVGZ de punten bij Heerjansdam laat liggen.