2 februari 2019 14:30

Onbekend

GRC 14 verliest met ruime cijfers van Sliedrecht

Net als in de heenwedstrijd moest GRC 14 opnieuw de punten aan Sliedrecht laten. Uit was de uitslag nog dragelijk, maar zaterdag was GRC 14 duidelijk een maatje te klein.

Al vanaf de eerste minuut was te zien dat GRC een moeilijke middag tegemoet ging. Uit een voorzet van rechts kreeg Sliedrecht al een levensgrote kans, maar gelukkig was er een goede redding van Dennis Mijdam op een kopbal van Luciano van Harlingen. Binnen vier minuten moest GRC al vijf corners weggeven. Bij een gevaarlijke voorzet vanaf de rechter kant kon Wilco van Oord de bal nog net wegkoppen

Na ruim tien minuten moest Mijdam opnieuw redding brengen op een schot van Akram Chentouf en pakte hij even later een schot van Dennis Verhoef. Na ruim twintig minuten kwam GRC opnieuw goed weg door de bal van de lijn te halen en was er even later bijna een eigen doelpunt van Sergen Bozkurt, maar gelukkig voor hem ging de bal net langs de paal. Maar uit de corner was het alsnog raak omdat Dennis Verhoef achter Mijdam werkte 0-1.

GRC 14 kon hier bar weinig tegenover zetten. Sliedrecht bleef domineren en kreeg kansen voor een tweede doelpunt. Een vrije trap van Roy van ’t Hoog verdween over het doel en een schot van Luciano van Harlingen werd door Mijdam met de voet gestopt. Het enigste wapenfeit wat GRC 14 hier tegenover kon zetten was een vrije trap van Ricky Vroon die door Wilco van Oord werd over gekopt.

Drie minuten voor rust werd het dan toch 0-2 toen de bal door GRC slecht werd weggewerkt en Luciano van Harlingen simpel kon scoren. Even later moest Mijdam opnieuw met de voet redding brengen op een schot van Akram Chentouf. Uit een vrije trap van Ricky Vroon op slag van rust was er nog een kleine mogelijkheid voor Ousmane Traoré, echter zijn kopbal verdween naast het doel.

Na rust kwam GRC 14 wel wat beter uit het kleedlokaal al bleef Sliedrecht de betere ploeg. Keeper Mathijs Donatz kon nog net ingrijpen uit een gevaarlijk uitziende corner van GRC. Even later een voorzet van Michael van den Oever welke door Marco Strik rakelings werd naast geschoten.

Aan de andere kant stopte Dennis Mijdam schoten van Marciano Simonis en  en Luciano van Harlingen. In de 65ste minuut kwam er toch weer hoop bij GRC 14 toen een prachtige vrije trap van Wesley van den Oever doel trof 1-2. Maar al spoedig werd deze hoop de grond in geboord toen een Sliedrecht speler werd neergehaald en de goed leidende scheidsrechter Ron Collé de bal op de stip lag en Marciano Simonis de strafschop achter Mijdam kon schieten 1-3.

GRC 14 ging hierna wel wat meer druk zetten en dit leverde een minuut of twaalf voor het einde ook een doelpunt op van Wesley v d Oever, maar op advies van de assistent scheidsrechter werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel, wat het overigens zeker niet was.

Een vrije trap van Marciano werd naast gekopt en een schot van Akram Chentouf spatte op de paal uiteen. In de laatste minuut kon Bas van Stokkom op zijn gemak vanaf de middenlijn op het doel van Mijdam af stevenen en 1-4 op het bord zetten.

Na de euforie van twee weken geleden tegen Oranje Wit volgde zaterdag een enorme kater en is de gevarenzone weer een stuk dichterbij gekomen. Volgende zaterdag wacht er opnieuw een moeilijke tegenstander. Dan moet GRC 14 op bezoek bij Nieuw Lekkerland welke momenteel de derde plaats bezet.