1e klasse C

15 december 2018 15:00

Onbekend

GRC 14 verliest ook haar laatste wedstrijd in 2018

Ook tegen VVGZ wist GRC 14 zaterdag niet te winnen. VVGZ was nog de minst slechte ploeg en kreeg voor rust alle ruimte om aan te vallen. GRC snakte dan ook naar de winterstop .

Toch was de eerste grote kans er voor GRC toen de mee opgerukte Dennis van Es een combinatie met Samed  Köksal aan ging en een voorzet afleverde die door Wilco van Rossem op de paal werd geschoten. Deze prachtige aanval gaf hoop voor het restant van de wedstrijd. Maar het werd al snel duidelijk dat het ijdele hoop zou zijn.

Vijf minuten later doemde de eerste kans voor VVGZ al op, maar gelukkig verdween het schot van Aron Nobel in het zijnet. Een schot van Moises Navarro ging over en aan de andere kant kon doelman Jeroen Kloosterman redding brengen op een schot van Ousmane Traore .

Na twintig minuten kon linksback Donald Sanches Silva zomaar op zijn gemak door de hele verdediging van GRC door wandelen  en moest Dennis Mijdam alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen. Het was wachten of VVGZ zou scoren, maar wanneer. En na een half uur was het dan zo ver al was de beslissing van de scheidsrechter dubieus.

VVGZ kreeg  een vrije trap  die in de muur werd geschoten waar Wesley van den Oever zijn gezicht probeerde te beschermen met zijn armen en de bal tegen zijn arm werd geschoten waarop scheidsrechter Pieter van Veelen de bal op de stip lag en Marcello Tucci het presentje mocht uitpakken 1-0.

Acht minuten later was het al 2-0 toen een lange bal van achter over de verdediging van GRC werd gespeeld en het voor Moises Navarro een koud kunstje was om met een lob Mijdam te passeren. GRC probeerde nog wat terug te doen, maar het was allemaal te slordig en was er te weinig geloof in eigen kunnen.

Zo werd een schot van Kenneth Hoeke door de keeper gestopt en kon Samed Köksal net niet bij de bal uit een pass van Wilco van Rossem.

Na rust een toch wat feller GRC die de intentie hadden om er toch nog wat goeds van te maken. Maar al vrij snel werd dit door VVGZ de kop ingedrukt toen een voorzet van rechts door Marcello Tucci werd binnen geschoten 3-0. Echter drie minuten later kwam de hoop op een goed resultaat weer terug toen een voorzet van rechts door Wilco van Rossem met een hakje bij Samed Köksal belandde en hij er voor zorgde dat het 3-1 werd.

GRC geloofde er weer in en ging meer druk zetten. Een voorzet van Ousmane Traore belandde op het dak van het doel en bij een vrije trap van Wesley van den Oever kon diezelfde Traore net niet bij de bal.

Aan de andere kant ging een schot van Danilo Alkema naast en moest Dennis van Es redding brengen toen Jaap Swank alleen voor doel kwam te staan. Zeven minuten voor tijd had een schot van Wilco van Rossem een beter lot verdiend. Echter met een geweldige redding van Jeroen Kloosterman werd dit voorkomen.

Zo eindigde deze wedstrijd in een 3-1 nederlaag en zakte GRC 14 naar plaats twaalf en zal het in 2019 uit een ander vaatje moeten tappen om uit de gevaren zone te komen. De competitie wordt op 19 januari hervat en dan speelt GRC 14 thuis tegen Oranje Wit. Wij wensen U prettige Kerstdagen en een voorspoedig 2019 toe.