8 december 2018 14:15

Accommodatie

Onbekend

GRC 14 verliest in blessuretijd

Net als een paar weken geleden tegen Sliedrecht kreeg GRC 14 in de slotfase een nederlaag te incasseren. Ditmaal was het zelfs in blessuretijd. Al moet eerlijks halve gezegd worden dat Sportlust’46 de overwinning wel verdiende.

Voor rust was het voor GRC eigenlijk alleen maar tegenhouden en was de 0-1 achterstand geen  afspiegeling van de kracht verhouding. Sportlust’46 was op alle fronten de betere ploeg. GRC kwam sporadisch op de helft van de gasten. Reeds in de eerste minuut was Sportlust gevaarlijk en kon Sergen Bozkurt de bal nog corner koppen.

Na een minuut of tien kon een GRC verdediger de bal uit een corner van Ali Yilmaz nog uit de doelmond koppen. Sportlust bleef de betere ploeg en dit resulteerde dan ook tot enkele mogelijkheden.  Zo werd een voorzet van links door Mark van der Meijden over geschoten en werd een schot van Ali Yilmaz goed door Dennis Mijdam gestopt evenals het schot van Mark van der Meijden.

Een inzet van Zakaria Issarti verdween rakelings langs de paal en een corner van Ali Yilmaz werd naast gekopt. In de 28ste minuut was het echter wel raak. Eerst haalde Dennis van Es een kopbal  van Martijn Jansen van de doellijn. Uit de corner van Ali Yilmaz kopte Mark van der Meijden onhoudbaar binnen 0-1.

Na rust met het windje in de rug kon GRC 14 wel war meer tegenstand brengen al bleven de gasten beter spelen dan de thuisclub. Sportlust bleef elkaar beter vinden en moest GRC het meestal hebben van lange ballen naar voren om zo te proberen om via de counter tot scoren te komen. Toch bleven de beste kansen voor de gasten. Een schot van Mark van der Meijden werd  door de vandaag weer goed keepende Dennis Mijdam gestopt.

In de 50ste minuut verscheen Zakaria Issarti  alleen voor open doel, maar gelukkig voor GRC ging zijn schot hoog over en was het trouwens ook buitenspel. Twee minuten later opnieuw een goede redding op een schot van Ali Yilmaz.

De eerste grote kans in de wedstrijd voor GRC was er in de 54ste minuut toen Michael van den Oever alleen op doel kon afstevenen en hij de keeper omspeelde, maar hierdoor te ver naar de buitenkant werd gedreven en zodoende de bal naast schoot. GRC kwam wat meer onder de druk uit en zag een vrije trap van Wesley van den Oever door doelman Michael de Leeuw worden gepakt.

Maar een kwartier voor tijd kwam GRC toch onverwachts op gelijke hoogte toen uit een corner wel een keer of drie in een  rommelig doelgebied werd ingeschoten en naar  het schijnt het laatste tikje door Wilco van Rossem werd gegeven voor de gelijkmaker 1-1.

Maar lang kon GRC deze stand niet behouden, want vier later werd de druk zo groot dat je er kon wachten dat de gasten zouden gaan scoren. Zo werd uit een corner door een GRC verdediger de bal van de lijn gehaald, waarbij de Sportlust protesteerde omdat er hands zou zijn gemaakt. Drie minuten voor tijd kwam GRC ook nog eens met tien man te staan toen Stijn van der zijn tweede gele kaart ontving van de goed leidende negentien jarige scheidsrechter Niels Boel uit Vlissingen ontving.

Toch kreeg GRC nog een goede kans om alsnog de winst te pakken, maar kon de keeper nog net ingrijpen alvorens Ousmane Traore kon binnen schieten. Maar in minuut 93 viel toch alsnog het doelpunt voor Sportlust na slecht werken en was Rick Wils de gevierde man 1-2. Bijzonder sneu voor een hard werkend GRC, maar gezien het verloop van de gehele wedstrijd toch niet onverdiend voor Sportlust’46. Zaterdag a.s. wordt de laatste wedstrijd van dit jaar gespeeld uit tegen VVGZ en zal er weer een supporters bus rijden. Aanvang van de wedstrijd is 15.00 uur.