Groep 1 L54

1 september 2018 17:00

Onbekend

GRC 14 wint haar eerste bekerduel

GRC 14 heeft zaterdag hun eerste bekerduel gewonnen van Emplina uit Empel. In een niet hoogstaande wedstrijd werd er uiteindelijk in het laatste kwartier drie keer toegeslagen, al zag het er heel lang naar uit dat de wedstrijd in een bloedeloze 0-0 zou eindigen.

Vooral voor rust was het een slapeloze vertoning van beide zijden. In de beginfase mocht GRC twee corners nemen en na zeven minuten werd het eerste schot op doel gegeven door Dennis van Es, welk echter over de lat verdween.

Na ruim een kwartier de eerste grote mogelijkheid toen Usmane Traore alleen op doel af ging en de bal keurig over de uit gelopen keeper plaatste, maar helaas stuiterde de bal over het doel.  Na een klein half uur werd een schot van Samed Köksal door de keeper gestopt. Evenals een schot van Sergen Bozkurt. Bij een voorzet van Samed Köksal was er niemand ter plaatse om de bal binnen te tikken.

Tien minuten voor rust  schoot Michael v d Oever op aangeven van Usmane Traore tegen de keeper. In de laatste minuut voor rust kon de keeper nog ternauwernood een schot van Wilco van Rossem uit de linker beneden hoek slaan.

Na rust kwam er toch wat meer leven in de brouwerij. Zo kopte Dennis van Es uit een corner van Samed Köksal de bal onderkant lat, maar zag bal helaas terug in het veld springen. Een voorzet van diezelfde Samed werd door Michael v d Oever naast gekopt.

Het eerste gevaar van Emplina was er in de 51ste minuut met een schot wat net over ging. Aan de andere kant schoot Usmane Traore tegen de keeper en stopte de keeper een schot van Wilco van Rossem en ging een schot van Dennis van Es voorlangs.

Dertien minuten voor tijd paste trainer Piet de Kruif een gouden wissel toe door Kenneth Kops te brengen. Bij het eerste balcontact van hem bracht hij Michael v d Oever in stelling die keurig de bal binnen schoot 1-0. Vijf minuten zou het toch bijna gelijk worden. Eerst ging een schot van de spits rakelings naast en vervolgens verdween een vrije trap op de lat.

Zes minuten voor tijd gooide Michael v d Oever de wedstrijd definitief in het slot door de 2-0 binnen te schieten, waarna Samed Köksal op aangeven van Marco Strik de 3-0 op het bord bracht.

Al met al een dik verdiende overwinning in een toch wel matige wedstrijd. Zaterdag a.s. wacht de tweede bekerwedstrijd uit tegen Roda Boys. Aanvang 14.30 uur.